menu
OSNOVNA RAZINA | RADIONICA OSNOVA AEQ METODA®

Radionica o osnovama AEQ metode® Zagreb


Datum: 02.06.2018. u 10.00 sati


Lokacija: Zagreb, Kuča Akida, Koturaška 1


Radionica će biti vođena na hrvatskom jeziku, isto tako budu na hrvatskom jeziku PDF skripta naučenog na radionici, koju će sudionici primiti poslije radionice na mail.


Trajanje: od 10.00 do predviđenih 18.00, stanka za ručak od 14.00 do 15.00
Cijena: 120 € po osobi


UPOZORENJE: Broj mjesta je ograničen (15), stoga ne čekajte s prijavom jer će na radionicu biti primljeno samo prvih 15 prijavljenih sa uplaćenim iznosom cijene radionice.


Prijava na radionicu na mail: delavnica@aeq.si


Više o AEQ metodi® možete saznati na ovom YouTube linku: www.youtube.com/watch?v=zCAeHHuHOnM


Svrha radionice je upoznavanje AEQ metode®
 i njenu primjenu za poboljšanje osjećaja, bitka i učinkovitosti kao i ritma i harmonizacije gibanja. To omogućava napredak kvalitete kretanja kod rada kao i u sportskim aktivnostima kroz tumačenje osnova AEQ metode® i učenja AEQ vježbi.


Radionica je uvod u ovu vrlo učinkovitu, ali jednostavnu metodu učenja i poboljšanja funkcije neuro-muskularnog sustava kroz svjesno reguliranje kretanja, uklanjanje bolova te fizičkih i emocionalnih ograničenja.


Radionica je pogodna za početnike na području somatike, kao i za one koji žele dodatno produbiti svoje razumijevanje AEQ vježbi i principa za svoj osobni razvoj.


Pogodna je i za one koji se profesionalno bave pokretom kao što su fitness instruktori, fizioterapeuti, maseri i ostali koji žele naučiti osnove AEQ metode® za primjenu najprije u svom životu, te kroz nastavak školovanja na području AEQ metode® učinkovito ju koristiti za veću uspješnost svojih primarnih djelatnosti.


Na radionici ćete naučiti:

 • Osnovnu filozofiju AEQ metode®, negativan utjecaj entropije i važnost postizanja uvjeta za sintropiju i potrebu jačanja uređenosti sustava i učinkovitosti
 • Što je senzorna atrofija, senzorno-motorna amnezija, način na koji se očituje u mozgu, centralnom živčanom i muskularnom sustavu, te zašto je upravo to stanje uzrokom većine kroničnih bolova i ograničenja pokretljivosti
 • Način na koji ljudi reagiraju na stres i kako kroz AEQ metodu® smanjiti negativni dio tih reakcija a zadržati pozitivne
 • Razliku između rastezanja i produženja mišića i učenje AEQ vježbi, koje koristimo za povratak nadzora nad mišićima i omogućavanje produženja sa svim beneficija koje to donosi na učinkovitost kretanja
 • Kako održati funkciju reguliranog, učinkovitog i gipkog kretanja s AEQ vježbama
 • Kako vaši uzorci pokreta i refleksne reakcije na stres pridonose i omogućavaju nastanak problema kao što su bol u vratu, leđima, ramenima, kukovima i zglobovima, išijasu i kroničnim glavoboljama
 • Skupinu AEQ vježbi koje će osvježiti vašu svijest i nadzor nad mišićima ako ih budete redovito izvodili
 • Kako bolje razumjeti upliv emocionalnih trauma na prisutne teškoće i osjet, te osnovnu logiku utjecaja potisnutog bijesa i osjećaja na tjelesnu zakočenost i kronične bolove
 • Kako isključiti nepotrebno aktiviran simpatički način djelovanja autonomnog živčanog sustava i naučiti kako aktivirati parasimpatički način rada kada je to prikladno i nužno.

 

Radionica uključuje didaktično i praktično učenje, kroz izvođenje AEQ vježbi za razlikovanje vlastite sposobnosti nadzora svjesnog kretanja pod nadzorom učitelja AEQ metode® i certificiranih asistenata.


Moramo započeti sa sobom kako bismo razumjeli druge. Naučit ćete niz jednostavnih, sigurnih i vrlo učinkovitih AEQ vježbi koje će vam vratiti svjesni nadzor nad mišićima, ukloniti kronične bolove u njima i zglobovima, što će vam kroz redovito izvođenje i učenje omogućiti nesmetano kretanje pri omiljenim i nužnim aktivnostima do kraja života. AEQ metoda® je proces učenja koji vraća izgubljenu kvalitetu i važnost svjesne kontrole nad mišićima i pokretom. Tako stvaramo mogućnost kreativnog i originalnog rješavanja problema i omogućimo si lakši i manje stresan život.


Ovaj proces omogućuje razumijevanje uzroka nepravilnosti tijela, ukorijenjenog u emocionalnim i fizičkim traumama. Kada su se iste dogodile smanjila se svjesna kontrola mišića, a pokreti su se automatizirali. Stoga nismo ni svjesni činjenice da imamo priliku utjecati na poboljšanje kretanja i tako ukloniti bolove i ograničenja. U suprotnom smo sve više robotizirani, iste probleme rješavamo na isti, no ne i nužno najbolji način. Kao i za svako učenje tako i za AEQ metodu® trebamo vrijeme, te redovito znatiželjno učenje. Budući da su vježbe bezbolne naš se osjećaj i svjesni nadzor nad produžavanjem mišića postupno poboljšava, a novi, učinkovitiji način kretanja vodi do većeg tjelesnog kapaciteta bez ozljeda i bolova.


AEQ metoda® je odgovor na brojna pitanja koja tradicionalne metode i pristupi ne mogu objasniti niti trajno riješiti. Sudionici radionica svjedoče o ugodnim učincima somatskih vježbi, uključujući bolji san, lakše disanje, i dizanje kvalitete života– jer se kretanje odvija bez bolova i ukočenosti.


Uporaba AEQ logike rasuđivanja i odlučivanja, ujednačenije kretanje i povećanje usmjerenja pažnje kroz redovito učenje AEQ vježbi između ostalog donosi i:

 • svijest o obliku i povezanosti kostura i tijela
 • smanji i ujednači nepotreban mišićni tonus
 • smanji napor svakodnevnog kretanja
 • optimizira kretanje potrebno za svakodnevne zadatke u poslu i sportu
 • poveća pozornost i osjećaj odstupanja od normalnog kretanja
 • poboljša ravnotežu i orijentaciju u prostoru
 • proširi raznolikost pristupa u rješavanju problema, te vraća upotrebu mašte pri postizanju ciljeva
 • smanjuje umor i poveća sposobnost kretanja, rada i sporta
 • poboljša držanje tijela, disanje i regeneraciju nakon tjelesnog napora
 • poboljša zdravlje, osjećaj samoga sebe i sposobnost funkcioniranja
 • poboljša koordinaciju u svim pokretima
 • poboljša sposobnost učenja, kako organskog tako i klasičnog
 • vodi ka većoj samosvijesti i samozadovoljstva


Ponesite papir, olovku i vodu, te prikladan jastučić za udobnije ležanje na boku. Obucite udobnu odjeću u kojoj se slobodno krećete, jer ćete uz učenje i raspravu pet do šest sati izvoditi i istraživati AEQ vježbe.


Za više informacija obratite se na e-mail info@aeq.si


Naćin plaćanja preko bankovne uplate, Paypala ili TransferWise-a.

 


Vaš učitelj Aleš Ernst


Učitelj sam AEQ metode® i svakodnevno radim s različitim klijentima koji mi se obraćaju zbog različitih tegoba povezanih s kretanjem i pokretima. Autor sam knjige „Z lahkotnimi gibi iz kroničnih bolečin“. Učenje AEQ metode® i AEQ vježbi znatno će vam izmijeniti život, i to bez uobičajenih analgetika; uzrokovat će mnoge pozitivne promjene u vašem životu. Naučit ćete kako prekvalificirati mozak da biste prevladali senzorno-motornu amneziju, riješili se bolova i promijenili vaša ograničenja u kretanju.

 


Od kliničke somatike do AEQ metode®


Kako AEQ vježbe utječu na neuro-muskularni sustav imao sam priliku naučiti u nekoliko proteklih godina rada s klijentima. Aktivnim terapijama u kombinaciji sa AEQ vježbama mnogima su se desile znatne promjene i poboljšanje u načinu života, a blagotvorni učinci su se pri većini održali tek nekoliko mjeseci. Vremenom su se vratili u prijašnje stanje, te AEQ vježbe izvodili samo povremeno, kada bi bol postala prejaka.


Proučavanjem različitih grana fizike i ljudskog pokreta nadalje, razumijevao sam da se život u posljednjih nekoliko godina iznimno ubrzao, čime se sposobnost prilagodljivosti čovjeka koji živi brzi život koji omogućuje napredak tehnologije, primjereno smanjila. Takav način života iziskuje mnogo energije, ali i uređaje koji rade za nas da bismo si tako uštedjeli vrijeme.


Međutim, dok upotrebu vremena mjerimo racionalno, nije isti slučaj i s raspoloživom energijom. Naše se tijelo tijekom evolucije i borbe za opstanak razvijalo u odsutnosti borbe za energijom. Vrijeme nije bilo toliko važno prije, dok danas živimo kao da stalno jurimo po autoputu, što nam istina štedi vrijeme, ali istovremeno znači i veću potrošnju goriva (energije), te veće habanje. Istovremeno se prilagodljivost, to manipulacijsko područje, kada se desi nešto nepredviđeno, smanji. Kada je potrebno s autoputa skrenuti na makadam i voziti po lošem terenu, zbunjeni smo i nesigurni. Stalno pod stresom, iako smo milijune godina preživjeli, te se čak i razvijali u neprijateljskom i prijetećem okruženju.


Smatram da nas previsoka brzina modernog vremena ubija - doslovno i posredno – čineći nas napetima, tvrdima i krutima. Nastaje bol koja upozorava na neučinkovitost i entropiju.


Shvatio sam da standardne somatske vježbe imaju premalo utjecaja na to da klijent uspori svoj tempo života, ne dopiru dovoljno da bi morala razmisliti o tome kako se kreće, kako nešto radi i na koji način pravilnije izvoditi same vježbe.


Osnovna namjena AEQ metode® je uzeti si vremena i opažati što i kako radimo, te kako naći bolje rješenje. Bolje rješenje jest ono gdje s manje napora (energije) napravimo jednako ili više. Drugim riječima; dvaput razmisli, jednom učini. Kao da ste s autoputa skrenuli na poligon za učenje vještine.


Što više znamo što radimo, tim više povećamo osjećaj svijesti, čime dobijemo i više nadzora. To omogućuje veću usklađenost, što vodi ka većoj učinkovitosti. To uvijek čini dobro jer omogućuje obnovu, održavanje i poboljšanje lakog kretanja, što je preduvjet za lijepe, bezbolne i nezavisne zrele godine.

 

Aleš Ernst  Učitelj AEQ metode® 5.stupnja

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook