menu
OSNOVNA RAZINA | Učitelj AEQ metode 2. stupnja

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stupnja

 

U godini praktičnog rada na sebi, znatiželje i učenja drugih, te sudjelovanja na cjelodnevnoj radionici na kojoj ste u ulozi pomoćnika, steći ćete dovoljno znanja i iskustva za vlastite promjene, a to će ujedno biti i dobra polazna točka za upis na seminar učitelja AEQ metode® 2. stupnja. Mogućnost upisa imaju oni učitelji 1. stupnja koji će pokazati natprosječno znanje i zanimanje za učenje, te potrebnu širinu znanja i upotrebe AEQ metode®.

 

Seminar 2. stupnja podrazumijeva znatno veću horizontalnu i vertikalnu povezanost od seminara 1. stupnja. Sposobnost osjećanja, nadzora i jasna komunikacija temeljni su kriteriji za nastavak obrazovanja.

 

Seminar za učitelja AEQ metode® 2. stupnja vodi u produbljeno znanje o uzrocima nastanka SMA, te principe AEQ metode®. Uvodi spoznaju i značenje membrane i utjecaj emocija na funkciju i osjećaj some. Proširenom znanju dodati ćete nove pokrete za poboljšanje stanja kao što su ukočeno rame, skolioza, ponavljajuće sportske ozljede i sl. Seminar uključuje i učenje aktivne pomoći učitelja pri izvođenju vježbi s polaganjem ruke i pritiskom dlana na određene dijelove tijela, što povećava osjetilnu percepciju.

 

To će učitelju 2. stupnja omogućiti visoku kvalitetu pomoći pri težim oblicima somatskih tegoba. Između ostalog omogućuje izlječenje i uklanjanje bolova u leđima, vratu, koljenima i zglobovima, išijasa, teniskog lakta, karpalnog kanala, petnog trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnog sindroma, zamrznutog ramena, glavobolje, plitkog disanja, migrene, tendinitisa, grčeva u mišićima, kroničnog umora, trnaca u rukama, fibromialgije, skolioze, Ahilove tetive.

 

Znanje stečeno na 2. stupnju omogućiti će vam kvalitetnu pozornost koja je neophodna za pošteno i pravilno vođenje 4-erosatnih radionica AEQ metode do 10 polaznika samostalno, te do 15 polaznika uz pomoć asistenta 1. ili 2. stupnja.

 

Certifikat 2. stupnja preduvjet je za nastavak obrazovanja u središnji stupanj znanja AEQ metode®, koji omogućuje klinički rad sa klijentima, aktivnu individualnu terapiju i stjecanje zvanja učitelja AEQ metode® 3. i 4. stupnja. U srednjem stupnju učite kliničke protokole i aktivan rad s klijentima na individualnim terapijama. To je najučinkovitiji način učenja AEQ metode® koji u iznimno kratkom vremenu značajno mijenja svijest, uređenost kretanja, kontrolu i učinkovitost, što je potrebno za hvatanje u koštac s teže rješivim tegobama klijenata. Učitelj AEQ metode® 3. i 4. stupnja ima dovoljno opsežno znanje za lakše uklanjanje većine stanja koji su posljedica gubitka svjesnog senzorno motornog nadzora. Pomaže bržoj rehabilitaciji i oporavku nakon teških ozljeda kako na fizičkoj tako i na emocionalnoj razini. 

 

 

Lokacija: AEQ centar, Ulica bratov Gerjevič 1a, 8250 BrežiceAEQ2,v Slovenija, Tel: 074990871

 

 

Kada : Seminar se održava u petak 12.4., subotu 13.4. i nedjelju 15.4. 2019. prvi dio, te subotu 4.5. i nedjelju 5.5. 2019. drugi dio, od 9.00 do 18.00 sati

 

Cijena : 2000 €

 

Broj sudionika je ograničen na 10 osoba.

 

Prijave i dodatne informacije na: education@aeq.si

 

Preduvjeti za sudjelovanje na 2. Stupnju

Seminar je namijenjen samo za one sudionike koji su uspješno završili prvi stupanj obrazovanja za učitelja AEQ metode®. Između seminara 1. stupnja i sudjelovanja na seminaru 2. stupnja mora proći najmanje šest mjeseci. Od sudionika se očekuje da su aktivni učitelji AEQ metode® sa odgovarajućim iskustvom u učenju AEQ vježbi na individualnom i/ili grupnom obrazovanju.

 

Učitelj AEQ metode® 5. stupnja će sa svakim interesentom ponaosob obaviti razgovor i procijeniti da li je njegovo poimanje AEQ metode® prikladno za sudjelovanje na seminaru.

 

Program seminara 2. stupnja uključuje podučavanje skupine i dublje razumijevanje principa AEQ metode®. Sudionici seminara integriraju i nadograđuju znanje prvog stupnja kroz učenje i odgovore na nejasnoće koje opažaju u radu s klijentima.

 

Uspješno završen seminar 2. stupnja omogućuje dobivanje licence učitelj AEQ metode® 2. stupnja. Uspješno završen seminar je također uvjet za početak učenja na srednjem stupnju edukacije AEQ metode® 3. stupnja.

 

 

Pregled seminara 2. stupnja

Osim pregleda načela neurofiziologije, fizike, termodinamike, procjene somatskih refleksa iz stanja i držanja klijenta, te stanja koja se odnose na podučavanje AEQ vježbi i izazova s kojima se susreću, sudionici će naučiti kako koristiti dodatne AEQ vježbe. Njihova je svrha poboljšanje točno određenih stanja kao što su ishijas, bolovi u vratu i ramenima, disfunkcija ileosakralnih zglobova, bolovi u nogama, koljenima i kukovima, bolovi u leđima, kao i aktivnoj integraciji AEQ metode® za povećanje učinkovitosti kretanja u sportaša.

  

Na petodnevnom intenzivnom seminaru sudionici će nastaviti obrazovanje koje uključuje:

 

 • Učenje primarnih i dodatnih AEQ vježbi i njihovu međusobnu kombinaciju za poboljšanje osjećaja, nadzora, uređenosti i učinkovitosti kretanja i kontrole nad mišićima.
 • Kako klijentima s težim oblicima senzorno-motorne amnezije i jačim i dugotrajnijim kroničnim bolovima i tegobama pomoći pravilno izvođenje vježbi polaganjem i pritiskom dlana na određene dijelove tijela i tako povećati senzorni osjet na aktivan način.
 • Razumijevanje dubljih principa AEQ metode® i znanje o tome kako pomoći mijenjanju senzorno-motornih uzoraka koji uzrokuju jače i dugotrajnije bolove, teške fizičke prepreke u kretanju i smanjuju kvalitetu života.
 • Znanje na koji način pomoći u svim stanjima snažno ukočenih, prekratkih, napetih mišića koje klijent ni uz najveću moguću pozornost i želju ne može i ne zna opustiti.
 • Isključivanje nepotrebno aktiviran simpatički način djelovanja autonomnog živčanog sustava i učenje aktivacije parasimpatičkog načina kada je to prikladno i potrebno.
 • Učenje pomoći onda kada klijent ne osjeća svoje tijelo, ne nadzire ga i ima osjećaj otuđenosti i nemoći nad samim sobom.
 • Dovoljno dobro shvaćanje važnosti i funkcije pulsiranja između ekspanzije i kompresije za ugodan osjećaj i stjecanje osjećaja i razumijevanja kako s manje dobiti više.
 • Unapređivanje kontrole mišića i povećanje učinkovitosti kretanja klijenta i na taj način pomoći uklanjanju ponavljajućih ozljeda zbog opterećenja pri prisilnom držanju tijela u poslovnim aktivnostima, te velike količine ponavljajućih pokreta u sportu.
 • Prepoznavanje somatskih uzoraka kretanja uzrokovanih emocionalnim traumama, te pomoć pri razumijevanju i mijenjanju tih uzoraka kroz individualizirano učenje pokreta i objašnjenje povezanosti osjeta, osjećaja i stanja mišića. Tako se klijentu olakšava promjena tih uzoraka i omogućuje osobni rast.
 • Učenjem principa AEQ metode® i AEQ vježbi olakša i ukloni lakše oblike sljedećih kroničnih bolesti i tegoba: bolovi u leđima, bolovi u vratu, ishijas, teniski lakat, karpalni kanal, bolovi u koljenima, petni trn, hiperlordoza, hiperkifoza, sindrom piriformisa, torakalni sindrom, zamrznuto rame, glavobolja, plitko disanje, migrena, tendinitis, grčevi mišića, bolovi u zglobovima, kronični umor, utrnutost ruku , dlanova i prstiju, fibromijalgija, skolioza, plantarni fasciitis, ahilova tetiva…

 

Na seminaru 2. stupnja veći je naglasak na tumačenju načela, veza i posljedica nepoštivanja fizikalnih zakona na sintropiju i kvalitetu života i kretanja.

 

 • dodatno iskustvo grupnog podučavanja s ocjenama, komentarima učitelja i ostalih sudionika
 • na koji način strukturirati tečajeve somatskih vježbi na osnovu Vašeg poznavanja temeljnih koncepta i principa vježbi AEQ metode®
 • detaljno poznavanje i razumijevanje 9 dodatnih AEQ vježbi koje omogućuju još veću fleksibilnost klijenata na individualnom i grupnom učenju od onoga na 1.stupnju
 • poznavanje važnosti i funkcije „membrane“ na sposobnost čovjeka da vanjske i unutarnje stimuluse pretvori u osjećaje koji omogućuju pravilno djelovanje neuromuskularnog sustava

 

Od sudionika se očekuje da na seminar pristupe pripremljeni podučavanju 60-eto minutne AEQ radionice na temelju vlastitog iskustva, koristeći znanje 1. stupnja obrazovanja. To će omogućiti poboljšanje tehnike vođenja i dublje razumijevanje vježbi AEQ metode®, na koji način vježbe upotrijebiti za pomoć klijentima s različitim bolnim stanjima mišića i iskoristiti ih za podizanje kvalitete njihova života. Na seminaru će se mnogo učiti o mišićnoj kontroli i njenoj upotrebi u poboljšanju fizičkih performansi u sportu i poslovnim aktivnostima, te utjecaju čuvstava na kroničnu mišićnu zakočenost tijela.

 

Sadržaj seminara:

 

Uvod                                      

Senzorno motorna amnezija                       

Entropija                                        

AEQ somatske vježbe 

Suština AEQ metode 

Pravilno učenje kroz AEQ vježbe                                                                        

Membrana                                               

Modeli razmišljanja                                   

Put iz mreže senzorno motorne amnezije                            

Načini razmišljanja koji povećavaju napetost u centru tijela                                              

Uređenje svijesti i razlikovanje nesvjesnog pomoću AEQ metode

Utjecaj AEQ metode na djelovanje autonomnog živčanog sustava 

Važnost prepoznavanja stanja AŽS-a za učinkovito učenje vježbi                                                                         

Povezivanje some i AEQ metode                                                 

Previše / premalo                                                         

Val životne energije                                   

Stanje zdjelice pri učenju AEQ vježbi                                                                             

Skolioza     

Dublji pogled na somatiku kroz moj osobni razvoj 

 

AEQ somatske vježbe 2. stupnja: 

 

Vježbe za usklađivanje gibanja zdjelice                                

Okret noge                              

Cvjetanje                                                                                    

Ležeća vijača                                        

Istostrano podizanje leđa                                          

Centriranje zdjelice                 

Svileni šal 

 

Vježbe za povećanje rotacije                                

Centriranje zdjelice 

Bočno okretanje 

Bočno podizanje 

Propeler                                

Okret stopala kroz rotaciju trupa 

 

Ostale vježbe za uklanjanje skolioze 

Miš                                                

Rameni sat                                                 

Vježba hodanja 2- spuštanje koljena 

 

 

Vaš učitelj

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stupnja.

Svakodnevno radim s klijentima koji mi se obraćaju prvenstveno zbog kroničnih bolova u mišićima. Učim ih drugačijoj perspektivi za uzorke bolova i ograničenja koje svakodnevno osjećaju. Boljim razumijevanjem i redovitim izvođenjem vježbi uklanjaju bolove i poboljšavaju kretanje i loše držanje tijela. Klijenti su mi i profesionalni sportaši, treneri, rekreativci koji žele zadržati uspjeh do kojeg su došli napornim radom i trudom. AEQ metoda® omogućuje uspješno prevladavanje stresa i bolova uz povećanje učinkovitosti i nadzora nad kretanjem, te tako poboljšava rezultate, vraća motivaciju i redefinira ciljeve i ambicije i to bez bolova. Njome učimo kontrolirati svoje tijelo, um i povećavamo složenost i uređenost kretanja i rada. Autor sam knjige „ Lahkotno iz kroničnih bolečin“. Svakodnevni sam svjedok velikih pozitivnih promjena koje AEQ metoda® donosi u živote i rezultate mojih klijenata.

 

 

 

AEQR2

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook